Voor eind maart krijgt het stenige Joris Ivensplein in Nijmegen een nieuw uiterlijk. In de geest van wat Joris Ivens ooit – in 1987 – zelf voor ogen stond: een intiem en warm plein, waar mensen met elkaar in contact komen. Het plein wordt groener, krijgt een vijver en er komen extra zitplekjes. In 2015-2016 hebben bewoners 300 ideeën aangereikt en zijn er straatenquêtes gehouden met dit ontwerp als resultaat.

 

Het wordt volgens wethouder Renkse Helmer (SP) qua uitstraling min of meer een verlenging van het tegenovergelegen Kronenburgerpark. Over de aanpassing van plein is lang nagedacht. De afgelopen maanden hebben studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen straatenqutes gehouden. Op Facebook zijn omwonenden opgeroepen suggesties te doen.
Het Ivensplein ligt nu nog verhoogd met een stenen muur. Die verhoging verdwijnt, zodat de entree veel vriendelijker en toegankelijker wordt.  
Enkele jaren geleden is een einde gemaakt aan het parkeren op het plein. Omwonenden vonden het echter toch nog te stenig. Raadslid Wendy Grutters riep daarom al eind 2014 om een snelle vergroening van dit plein. Afgelopen zomer werd vervolgens op verzoek van haar Stadspartij DNF al wat groen neergezet in verplaatsbare bakken. Maar ook dat voldeed niet. Nu gaat de wethouder 150.000 euro investeren in een definitieve herinrichting.

 

<<

Adresgegevens

 

 • Bezoekadres:
  Tweede Walstraat 19,  Nijmegen


 


 • Postadres:
  Tweede Walstraat 19
  6511 LN Nijmegen

Contact

 

 • 06 539 60 552
   


 

Social Media

Ivens.nl Archief

Films:

83 Items

Fotos:

5695 Items

Documenten:

29572 Items

Bibliografieën:

678 Items

Affiches:

212 Items